По неофициална информация на сайта на привържениците на Спартак, Община Плевен е напът да намери сериозен спонсор за синьо-белия футболен клуб. В подкрепа на тази версия за развитието на събитията около Спартак е и невнасянето за разглеждане на вчерашната сесия на Общински съвет на предложението за отпускане на 300 хил.лв. за клуба.

Припомняме, че на извънредна пресконференция в неделя кметът проф. д-р Димитър Стойков обяви, че местната власт има намерение да окаже сериозна помощ на Спартак. Коментарите сред брифинга бяха, че това най-вероятно ще се случи като Общината придобие безвъзмездно акциите но клуба от Иван Динов и Даниел Митов и финансира участието на отбора до края на сезона на „Б" група. Повод за очакването беше внесеното писмо от двамата бизнесмени, в което те изявяват желанието си да дарят акциите си именно на Общината.

На пресконференцията кметът проф. д-р Димитър Стойков ясно подчерта, че до разпадане на отбора и повторен фалит няма да се стигне.
„Искам да успокоя футболистите и треньорския екип на отбора, че каквото и да стане, средствата за завършване на първенството ще бъдат осигурени", бяха думите на градоначалника.

Те внесоха известно спокойствие сред привържениците на Спартак, които от години настояват за активна позиция от страна на Община Плевен по проблемите на клуба. Засега спокойствие се усеща и сред футболистите като само един от тях разтрогна договора си, а всички останали тренират сериозно, въпреки липсата на пълна яснота.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ