Излизане на Община Велико Търново от ПФК Етър 1924 АД бе поставено като цел по време на вчерашната сесия на местния парламент. Единственото изказване по точката, касаеща “болярите”, бе на общинския съветник Стоян Витанов.

"Колкото по-бързо се откажем от това партньорство с турските инвеститори, толкова по-добре. Аз бях президент навремето в стария Етър, още тогава зад гърба ми започнаха да уговарят мачове. После отборът пое надолу към “В” група. От 2002 година Радослав Владев и Красимир Гърдев направиха нов клуб, вложиха доста средства, но сега нещата отново тръгват надолу. Нямаме нормален диалог с новите мажоритарни собственици от Турция, самите те подхвърлят приказки за черно тото, говори се за дългове. Трябва да сложим на масата излизането на общината от клуба и да се види дали може да се възстанови старият ФК Етър, като във футбола в града занапред да се акцентира на детско-юношеската школа", заяви Витанов.

Повод за дебатите бе предстоящото на 28 декември Общо събрание на Етър 1924, на което се очаква Съветът на директорите да бъде попълнен с нови двама представители на Фейзи Илханлъ от Турция.