Общинският съвет във Враца поряза здраво местния футболен клуб "Ботев", след като на сесията за приемане на бюджета отпусна за отбора само 200 000 лева. Спортната комисия към местния парламент беше предложила финансирането на футболния клуб за 2012 г. да бъде 500 000 лв. През миналата година, когато тимът бе в западната „Б” група и разходите бяха далеч по-малко, общинската издръжка възлизаше на 300 000 лв.

„Приемам със смесени чувства решението на общинския съвет. То ще е правилно, ако се намери стабилен инвеститор за клуба, иначе ще бъдем обречени на мизерно съществуване в елита. Тези 200 000 лв. може да се каже, че са почти похарчени вече покрай трите лагера в Сандански и другите неотложни разходи на отбора”, коментира членът на УС Чавдар Атанасов пред вестник "Конкурент".

„Все още нямаме отговор от испанците, след като им изпратихме исканите справки и анализи. Те знаят, че най-късно до общото събрание, което е в края на месеца, трябва да решат дали ще помагат, по какъв начин и при какви условия”, разясни ситуацията Атанасов.