Председателят на Общински съвет - Благоевград Костадин Хаджигаев отряза мераците на феновете на Пирин съдбата на отбора да се разгледа на предстоящата сесия.

"Извънредната сесия на местния парламент включва 15 точки и на нея трябва да се одобри наредбата за местните данъци и такси на второ четене. Няма точка, свързана със съдбата на Пирин. Хората от новия фенклуб Пирин-Реален, които бяха на срещата при мен, бяха обещали да ми дадат адресите на акционерите, за да мога да им изпратя уведомителни писма и на сесията да се задават въпроси и отговори към тях. До този момент тези адреси не са пристигнали при мен, така че няма как да променяме правилата. На сесията няма да има точка, свързана с бъдещето на Пирин", коментира пред е-79 Костадин Хаджигаев.

Председателят на Общинския съвет каза, че такава точка може да бъде включена на последната за годината сесия, която е на 29 декември. Хаджигаев добави, че Благоевград може да последва примера на Монтана, Сливен и Калиакра и да поеме издръжката на клуба. За това обаче трябва да се разберат акционерите и да предоставят 100% от акциите на Общината, след това да се види тя с какъв бюджет разполага и какви средства може да се заделят за футболния клуб. Извънредната сесия ще бъде на 15 декември. /БЛИЦ