Селекцията в Етър за започналото вече първенство в Източната "Б" група приключи, обявиха от ръководството. В момента клубът разполага с 26 футболисти без юношите, от които 21 са нови и само петима останаха от миналогодишния състав.

В Етър вече има холандско трио, като и тримата играчи са продукт на школата на Фейенорд. Сам де Меестер и Патрик Самба са на по 29 години. Първият е играл в елитния Серкъл Брюж (Белгия), вторият – в първа лига на Финландия, втора на Холандия и трета лига на Англия. Меестер е централен полузащитник, Самба – нападател. Третият е 23-годишният Карим Мосауи, офанзивен халф, минал през Екселиор (Ротердам) и Фортуна (Ситард).

Освен тримата холандци, при "виолетовите" вече са двамата братя Александър и Стойчо Младенови, както и опитните дефанзивни играчи Борислав Георгиев–Бобъра и Александър Томаш. И седемте нови попълнения до един са със стаж в нашата "А" група или в чужбина, където също са играли в отбори от елитни дивизии.

Така Етър вече е с тотално обновен от собствениците отбор. Новите играчи този сезон вече са общо 21, като от стария състав, неуспял да влезе след бараж в елитната група, останаха само защитниците Пламен Костадинов и Георги Гайдаров и по-младите Джихат Кямил, Венци Димитров и Радослав Рашков. От новопривлечените още трима по-рано са били в Етър – Велислав Илиев, Явор Генчев и Светослав Караиванов. /БЛИЦ