Ръководството на “Левски” обсъжда възможността отново да въведе горна граница на заплатите на футболистите в клуба. Подобен максимум на възнагражденията действаше преди няколко години. След влизането в Шампионската лига и вдигането на мизата от други клубове таванът на заплатите отпадна и бе надхвърлено фиксираното по-рано равнище от 10 хиляди евро месечно за чужденци и 10 хиляди лева за българи.

Световната криза обаче удари и “Левски”, свободен капитал няма и трябва да се стягат коланите. Очакваният договор с "Внешторгбанк" (ВТБ) всъщност няма да вдигне бюджета. Специално в разходите за отбора дори може да бъде намален, а руските милиони ще идат за инвестиции в базата на стадион “Георги Аспарухов”, пише “Труд”.

Таванът за заплати тепърва ще бъде решаван, но нищо чудно да бъдат върнати старите цифри - по 10 хиляди в евро и лева. Последната дума ще има новият председател на Управителния съвет и изпълнителен директор Иво Тонев. В същото време очакваният до края на януари договор с ВТБ може да бъде отложен за февруари.

Забавянето влияе върху селекцията на “Левски” - има пари за футболисти по стотина хиляди евро, докато след идването на руската банка ще има възможност за поне двойно по-скъпи трансфери.

“Сините” имаха предварително споразумение за двама бразилци от местната втора лига, но управата на пазения в тайна клуб се е сменила. И новите шефове първо обявили, че дуетът не е за продан, а после поискали тройно по-високи цени.