Днес Дисциплинарната комисия на БФС - Пловдив ще гледа на свое заседание инцидента от двубоя между Левски (Карлово) и Нефтохимик (3:0) от Югоизточната "В" група.

Както е известно, в средата на второто полувреме феновете от Бургас опитаха да нахлуят на терена и набиха един от охранителите на мача.

На заседанието ще бъдат четени доклади на делегата, съдиите и полицията и ще се вземе решение какво да бъде наказанието на Нефтохимик. В рамките на месец привържениците на бургазлии вилняха още в Пловдив и Сопот.

"За да се справят със ситуацията, бяха нужни 20 полицаи и 15 охранители. Тези от Бургас бяха голи и пияни. Повечето от тях сигурно не знаят дори как завърши срещата. А той бе повече от коректен. Не разбрах защо се стигна до такива грозни моменти", каза пред "7 дни спорт" техническият директор на Левски Мирослав Банчев.

"Сякаш бяха дошли новите варвари", добави заместник-кметът на Карлово Никола Ликов.

Вчера Левски и охранителната фирма Алфа СОТ изпратиха писмо до БФС, в което в детайли е описан инцидентът. Пребитият охранител пък вече е изписан от болницата, в която бе откаран веднага след мача. 33-годишният гард си e извадил медицинско и е твърдо решен да съди побойниците. /БЛИЦ