Никола Попов беше определен за футболен съдия № 1 на България за 2016 година. Това стана ясно на традиционното събитие, организирано от Асоциацията на българските футболни съдии. Освен с работата си като рефер, Никола Попов е известен и като син на заместник-изпълнителния директор на БФС Антон Попов.

Второто място в класацията разделят Ивайло Стоянов от Петрич и Станислав Тодоров от Шумен. За най-добър помощник-арбитър е избран Иво Колев от София с подгласници столичаните Веселин Мишев и Георги Дойнов.

„Пожелавам на всички български съдии успешна и щастлива 2017 година. И късмет, защото без късмет и най-големите са се проваляли. Специални благодарности и на Марк Бата, който прави всичко възможно българското съдийство да повиши качеството си. Тази награда е и за Стефан Орманджиев“, призна Никола Попов.

Най-добра съдийка е Христиана Гутева, който получи своята награда от легендарния Емил Костадинов.

„Трудно ще ми се получи речта с толкова много награди. Благодаря на всички мои колеги, на моя ментор Георги Йорданов, на съдийската комисия. Вече 10 години съм в съдийството. Благодаря и на колежката Димитрина Милкова, тази награда е и за нея“, обяви Гутева.