ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Главният инспектор на СДВР старши комисар Иван Георгиев, който присъства на пресконференция с изпълнителния директор на БФС Борислав Попов и зам.-изпълнителния директор Христо Запрянов, разясни процеса по организация и охрана на предстоящия в четвъртък мач от европейските квалификации между България и Унгария. Той беше категоричен, че за момента има заявен само един протест в района около на Националния стадион „Васил Левски“.

„Има подадено заявление за протест на улица Гурко между ул. Любен Каравелов“ и бул. „Васил Левски“. Организатор е представител на столичен клуб с голяма аудитория. Познато лице е, но не мога да коментирам името му. Днес в 16:30 часа ще имаме среща с него, за да съгласуваме провеждането на събитието съгласно изискванията“, заяви Георгиев.

 200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

„Цялата организация за протестите се прави чрез социалните мрежи. Доколко е достоверно това като информация, не може да знаем. Не може да се прецени каква ще е посещаемостта. За момента няма разрешение за провеждане на протест. Това обаче може да стане във всеки един момент от Столична община. Знаем, че има организация на фенове за протести пред сектор „А“ на стадион „Васил Левски“ и пред сградата на БФС на ул. „Витошко лале“. Разбирам, че се чака и нещо на „Орлов мост“. Заявление за тези събития не са подавани за момента“, допълни представителят на СДВР.

„Първоначално протестът беше заявен да се проведе по време на футболния мач, когато беше с начален час 21:45 и във вътрешността на стадиона. Представете си как би изглеждало спортното съоръжение с наредени полицаи по пистата, пътеходите и разположени в буферните сектори“, уточни главният инспектор.

„Ние нямаме пряк ангажимент за охрана на мача. Сигурността във вътрешността на спортното съоръжение е поета от частни охранителни фирми. Около 1600 полицейски служители са ангажирани с опазването на реда. Ако се наложи, ще осигурим съдействие. Ще има санитарна зона пред стадиона, която ще бъде отделена с полицейска лента и огради, като там ще има наредени полицейски служители. Може да се наложи реорганизация на пътното движение по улиците и булевардите пред стадиона. Участниците в протеста ще бъдат допуснати само до мястото, което са заявили“, каза още Иван Георгиев.