Марица (Пловдив) ще направи първа тренировка от зимната подготовка на 11 януари от 14:30 часа. Новият треньор Стоян Димитров ще изведе група от около 21 футболисти на стадион "Марица". Към този момент петима от досегашния състав са освободени - Георги Стефанов, Димо Хаджиев, Пейо Батинов, Ирфан Юсеинов и Георги Неделчев. Също петима са и новите - десният защитник Алил Кардашев от Евроколеж, юношата на Марица Борислав Никифоров, който идва от Гигант (Съединение), офанзивният халф Димитър Юруков (Гигант Съединение), 18-годишният защитник от "Ботев"-U19 Самер Алхусейн, както и вратарят Петър Начев, който през последните няколко сезона пазеше за Спартак.

Марица е на 12-то място в Югоизточната "В" група на полусезона. "Освен тези състезатели, в периода на подготовка на отбора е твърде възможно да бъдат привлечени и други футболисти", заяви треньорът Стоян Димитров специално за фейсбук страницата на "Марица".

"Няма специално поставени цели от страна на ръководството, но аз имам свои, които ще следвам с работата си. При мен всичко е ясно и подредено. Ще разчитам на трудолюбието и дисциплинираността на футболистите и заедно ще направим всичко възможно Марица да подобри значително резултатите и класирането си през пролетта. Държа на всеотдайната работа и добрия климат в съблеканята, като основни предпоставки за постигане на желаните резултати", каза още Димитров.

Контролите на Марица:

16 януари - срещу юношите на Марица
23 януари - не е уточнен съперник (вероятно с Брацигово)
2 февруари - срещу Димитровград
4 февруари - срещу Витоша (Бистрица)
7 февруари - срещу Чико (Бяга)
14 февруари - срещу Оборище (Панагюрище).