Една е пречката, която спира играчите на Левски Димитър Костадинов и Здравко Димитров да се завърнат в Септември (София), откъдето започват кариерите им в мъжкия футбол.

Новаците в елита предлагат заплати от само 2000 лева на двамата, за да облекат отново екипа на тима, пише „Мач Телеграф“. Това е доста по-малко от сумата, която Костадинов и Димитров получават на „Герена“. Шефовете на Септември обаче са убедени, че само с ниските възнаграждения ще озаптят страстта на футболистите към хазарта. Освен това управата на клуба е гарантирала на двамата, че при първа оферта ще ги продаде в чужбина.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Димитър Костадинов е по-склонен да приеме предложението и дори вече е започнал тренировки със Септември, но Здравко Димитров се дърпа. Двамата са се предлагали на други отбори в елита на България, но никой не ги е искал в редиците си.

Единствено от Септември са готови да подадат ръка на футболистите, а в замяна Левски не иска никакви пари. За „сините“ ще бъде по-добре договорите на играчите да бъдат прекратени по взаимно съгласие. Освен това ръководствата на двата клуба имат споразумение да си разделят печалбата от трансфер на Димитър Костадинов и Здравко Димитров в чужбина. На „Герена“ ще запазят 50% от правата на двамата.

„Сините“ са категорични, че само на Септември няма да искат пари за Костадинов и Димитров. Всеки останал клуб ще трябва да плати трансферна сума. Възможно е двамата да бъдат преотстъпени на новия член на efbet Лигата, но без да се плаща наем. В този случай обаче играчите ще трябва да се откажат доброволно от заплатите си на „Герена“.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022