Селекционерът на националния отбор на България по футбол за жени Силвия Радойска обяви състава, на който ще разчита за предстоящите два плейофни мача с Украйна за изкачване в Лига B на турнира УЕФА Лига на нациите.

Националките ще бъдат домакини в първата среща, която ще се състои на стадион "Арена Арда" в Кърджали на 23 февруари от 16:00 часа, а реваншът ще се играе на 27 февруари в Анталия.

Българките ще проведат своята официалната тренировка на 22 февруари от 15:00 часа на "Арена Арда", като последните 15 минути от нея ще бъдат открити за медиите, информират от Българския футболен съюз.

В 16:30 часа селекционерът Силвия Радойска ще даде официалната си пресконференция. След края на домакинската среща на 23 февруари също е предвидена пресконференция с нейно участие.

СЪСТАВЪТ НА БЪЛГАРИЯ ЗА МАЧОВЕТЕ С УКРАЙНА
Вратари: Роксана Шахънска, Мартина Илиева
Защитници: Яница Иванова, Нора Димитрова, Мариела Недева, Силвия Кефалова, Жасмина Атанасова, Яна Динева, Кристиана Караиванова
Полузащитници: Ивана Найденова, Лора Петрова, Леонора Желева, Николета Бойчева, Йоана Станкова, Здравка Парапунова
Нападатели: Eвдокия Попадинова, Виктория Яворова, Димитра Иванова, Александра Сергеева, Надежда Иванова, Александра Янева, Полина Ръсина, Симона Петкова, Катрин Караджов