Втородивизионният Янтра (Габрово) обяви новия си треньор. Мястото на Велислав Вуцов начело на отбора се заема от Тодор Киселичков, който наскоро се раздели с Добруджа.

От официалното съобщение на сайта на Янтра става ясно, че 48-годишният бургазлия утре ще изведе тима от Габрово за първата тренировка преди новия сезон във Втора лига. Първата му пресконференция като треньор на отбора ще бъде на 19 юни.

„Радвам се, че ще имам възможността да бъда старши треньор на Янтра и благодаря на ръководството на клуба за гласуваното доверие. Надявам се на една ползотворна съвместна работа, като основната цел е Янтра да се развива и да върви напред. В Янтра определено има потенциал за работа. Тук има футболисти, които са доказани в българския футбол. Разбира се, ще трябва да привлечем още няколко играчи, които са нужни на позициите, които ни трябват. Отборът има потенциал, градът има потенциал и аз се надявам с труда си да успеем да удовлетворим жаждата на хората за добър футбол и резултати. Ще работим в тази посока и всеки от нас ще даде максимума, за да се случи това“, заяви Киселичков пред сайта на Янтра.

Треньорската кариера на Тодор Киселичков е преминала през отборите на Черноморец (Бургас), Нефтохимик (Бургас), Лудогорец (Разград), Пирин (ГД), Локомотив (ГО), Септември (Симитли), Ботев (Пд), ЦСКА 1948, Арда, Спартак (Варна) и Добруджа (Добрич). Шампион е на България с Лудогорец през 2013-та в ролята на асистент.