ПФК Добруджа ЕАД е обявено в ликвидация, съобщи Дарик радио-Добрич. Това става ясно от отчета на заместник-кмета на Община Добрич Надежда Петкова, който ще бъде изнесен на заседанието на Общинския съвет в Добрич на 24 април.

Краткосрочните вземания са формирани изцяло от предоставени заеми на ФК Добруджа 1919, предназначени за издръжката на футболния клуб, в размер на 681 000 лева, от който 44 000 са под формата на лихви.

Дружеството има задължения към НАП, „фСБ-Добрич" и общината за 211 000 лева. След приключване на съдебните дела във връзка с ревизионните актове на НАП предстои заличаване на дружеството в Агенцията по вписванията.

В същото време атакуващият халф на Добруджа Николай Станков ще бъде опериран от херния и най-вероятно ще пропусне всички срещи до края на първенството в Източната "Б" група.

Шефовете на Добруджа са отправили искане до БФС за смяна на съдията на мача им с Несебър (Райчо Райчев от Сливен). Те припомнят, че за домакинските мачове на стадион „Дружба" идват опитни съдии, а за срещите на добричлии навън се назначават арбитри, които не могат да бъдат безпристрастни, тъй като са от градове, чиито отбори са преки конкуренти на Добруджа за оцеляване в професионалния футбол.