ЯНУАРИ
* На 7 януари "Левски" стартира зимната подготовка без ключовия си по това време защитник Юсуф Рабех. Скандалният мароканец сам решава да удължи ваканцията си и не счита за нужно да се явява на първата тренировка на тима си за новата година. Лъже ръководството на "Левски", че ще вдига сватба в Мароко и заради това щял да закъснее. По-късно се завръща в България, видимо надебелял, присъединява се към лагера на "Левски" в Каварна. Там обаче се разиграва страхотен екшън. Една сутрин Рабех се прибира пиян в хотела, на вратата го чака Гонзо и двамата се сбиват. "Сините" прикриват случката, след която Юсуф е отстранен окончателно от отбора.

* На първата тренировка на "Левски" за 2010 година се разигра скандал - фенове нападнаха журналист.

* Фенове на ЦСКА показаха недружелюбно отношение към защитника Иван Иванов. На първата тренировка за годината привържениците започнаха да освиркват бранителя, който излезе от съблекалнята, облечен с анцуг на Манчестър Юнайтед. "Виж се с какъв анцуг си. Натам ли си се запътил? Ти може да ходиш в Манчестър, но да носиш топките. Да знаеш, че там постоянно вали дъжд и може да се подхлъзнеш", каза един от най-верните фенове на ЦСКА, след което Иван се обърна, но не му отговори.

* Анкетата за Футболист на 2009 година бе съпътствана от скандали. Класираните на второ и трето място, съответно Стилиян Петров и Благой Георгиев, показаха, че въобще не се интересуват от резултатите. Капитанът на Астън Вила отказал категорично да отправи телефонно послание до българските фенове. Халфът не можа да присъства на церемонията, тъй като тимът му имаше мач за Купата на Лигата. "Не ме занимавайте с глупости", отсякъл Стенли на молба поне да бъде записано негово изказване, потвърди един от организаторите. Благой Георгиев видимо бе подразнен от факта, че е останал едва на трето място в анкетата. "Не ме интересува дали съм трети, пети или десети. Важно е, когато г-н Стоилов ни събере, да се представим добре, и да направим това, което всички чакат от нас – да се класираме за Европейското след 2 години", каза полузащитникът.

* На 18 януари около 50 фенове на "Ботев" (Пловдив) нахлуха в офиса на Димитър Христолов, вбесените от разрухата в клуба, причинена от крумовския бизнесмен. До сериозни инциденти не се стигна, тъй като полицията бързо се намеси.

* На една от последните тренировки на "сините" по време на лагера в Каварна се разиграва екшън - вратарят Георги Петков ошамарил крилото Николай Димитров.

ФЕВРУАРИ
* Топреферът ни Антон Генов е заловен да кара пиян край Велинград. Шофьорската му книжка е отнета за няколко месеца.

* Ужасяващ инцидент потресе Стара Загора. Десетина момчета от ромски произход нападнали и пребили юноши на Берое. Случката станала на 12 февруари след тренировка на родените през 1996 година деца. Полицията е реагирала мигновено и нападателите са арестувани, въпреки че са непълнолетни.

* Юмручен бой между фенове избухна в началото на контролата между Спартак и Нафтекс, която се игра на изкуствения терен на Техническия университет във Варна. Гостите от Бургас спечелиха с 4:1. В началото на мача около 30 фена на домакините бяха провокирани от десетина привърженици на гостите и ги набиха край тъча. От Спартак обявиха, че фен на Нафтекс е ударил техен привърженик с бутилка в главата и това е предизвикало боя. Дойдоха полицаи и разтърваха двете агитки. След мелето 8 бургазлии са потърсили медицинска помощ в Спешно отделение на варненската болница заради различен тип травми по лицето и тялото. От полицията съобщиха, че са задържали и един ултрас от "соколите".

* Скандалният футболист на ЦСКА Орлин Орлинов отнесъл як пердах от съотборници. Нервите на някои от играчите на "червените" не издържали и те понатупали Роналдо от Галата, който постоянно ги дразнел, а освен това и демонстрирал голямо самочувствие.

* Още при завръщането на ЦСКА от подготвителния лагер в Анталия Иван Иванов и Иван Караджов се изявиха в столична дискотека. Двамата били сериозно подпийнали и правели лицеви опори пред всички посетители във чалготеката.

* На 16 февруари в Анталия култовият треньор на Славия Велислав Вуцов нахлува на терена по време на контролата с ОФК Београд, загубена с 1:2. Вили е бесен на съдията, през цялото време го псува, дори нахлува на терена и му дърпа ушите.

* Спортно-техническото ръководство на Черноморец начело отстрани от първия отбор Траян Дянков и Николай Кръстев, които постоянно играели карти. Двамата участвали в комарджийски игри и макар че на няколко пъти Красимир Балъков ги предупредил, те не спирали да се гмуркат в хазартната страст.

* Италианецът Франческо Салерно дойде да спасява "Ботев". Бизнесменът проведе срещи с Борислав Михайлов, за да опита да изкара лиценз на отбора и той да продължи участието си в "А" група. Салерно дори доведе над 10 мистериозни футболисти от Ботуша, които още на аерогарата бяха атакувани с яйца от гневни привърженици на "канарчетата". "Не искаме този "Ботев", който идва! Салерно е същият като Христолов. Разберете, не искаме тези двамата да имат нещо общо с клуба", гневяха се ултрасите, които бързо успяха да прогонят Салерно и играчите му.

* Страхотен скандал се разрази след мача на Локомотив (София) срещу Берое (2:0). След края на двубоя част от феновете на "железничарите" бяха задържани, тъй като имало съмнения, че носят наркотични вещества.

МАРТ
* Арестуваха пиян футболист на "Левски", вратарят Божидар Митрев прибран в Първо районно управление само дни, след като стана баща за първи път.

* На 7 март "Левски" би с 3:1 Миньор (Перник) в скандален мач. Главният съдия Ангел Ангелов даде несъществуваща дузпа за "сините" в последната 90-а минута на двубоя при резултат 1:1, след което Бардон вкара за 2:1. Играчите на Миньор награбиха рефера и няколко минути го преследваха по терена. В мелето Ангелов даде червен картон на Костадин Марков, който пробва да му извади очите.

* Колата на нападателя на Леверкузен Атанас Курдов е била запалена. Разстроеният юноша на "Левски" се оплака, че БМВ-то му е изгоряло до неузнаваемост. Това не е първи неприятен инцидент с автомобил на Курдов. Преди време негово БМВ бе откраднато и намерено след няколко месеца.

* Ден преди дербито Литекс - "Левски" (играно на 14 март и спечелено с 3:0 от "оранжевите") реферът Стефан Спасов е бил заплашван. Съдията е бил предупреден да внимава как свири, защото това може да се окаже последният мач в кариерата му. "Ако Литекс не спечели, спокойно можеш да мислиш за отказване от съдийството", били отправените заплахи към Пастата.

* На 21 март се разиграват скандални сцени в Мездра. Местният Локомотив приема ЦСКА, домакините повеждат с 1:0 и в 65-ата минута срещата е прекратена. В 61-ата юношата на "Левски" Исмаил Иса вкарва в мрежата на Иван Караджов, след като засича центриране от корнер на Страти Илиев. След гола агитката на ЦСКА прескача оградата, нахлува на терена и започва да хвърля камъни по всички играчи, а най-близо до епицентъра на събитието са Караджов и Костадин Стоянов. Камъни летят и по централната трибуна на местния стадион, където се намират босовете на двата клуба и редица ВИП-гости. Дни по-късно ЦСКА е наказан от Дисциплинарната комисия на БФС с лишаване от домакинство за 3 мача и парична глоба от 15 000 лева. На "армейците" е наложена служебна загуба с 0:4.

* Отстраненият от първия тим на ЦСКА Орлин Орлинов е арестуван, след като нанесъл побой над приятелката си - Мис Силикон Катрин Вачева.

АПРИЛ
* Скандал избухва в Славия. Петнайсетина фенове нахлуват в съблекалнята, за да искат обяснение от футболистите и треньора Вили Вуцов за отпадането от Купата на България. “Белите” отстъпиха на втородивизионния Чавдар (Етрополе) след изпълнение дузпи, като редовното време и продълженията на четвъртфиналния мач завършиха 0:0.

* Треньорът на Берое Илиан Илиев е в словесна престрелка с Георги Иванов чрез медиите. Илиев се заяде с Гонзо, казвайки, че този отбор на "Левски" е създаден от Станимир Стоилов.

* Бившият международен футболен съдия Момчил Врайков, който играе за Гигант (Белене), нокаутира съдия на мач от Северозападната "В" група. Дни по-късно той бе лишен от състезателни права за 1 година.

* Спортният директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо отстранява от отбора Еньо Кръстовчев. "Причината е неспазване на режима и вечерния час, който съм определил", каза Гонзо.

* Треньорът на Славия Вили Вуцов бесен след загубата с 1:3 от ЦСКА: "Аз само едни думи ще кажа. Другото да го коментира Ристосков. Престъпник, престъпник висша степен! Явно в България футбол няма. Явно трябва да има обесен в българския футбол!"

* Мутри скочили да бият звездата на Локомотив (София) по това време Мартин Камбуров, който се забавлявал с приятелки в столичен клуб. Свидетели на случката информираха, че Марто хукнал да бяга. Гонили го доста дълго по улицата извън заведението, но нападателят, благодарение на подготовката си, успял да се измъкне и да спаси кожата си.

МАЙ
* Страхотен инцидент се разигра по време на дербито между юношите на Локомотив (Пд) и "Ботев" (Пд), родени 1994 година. При резултат 1:0 за "смърфовете", публиката на "канарчетата" навлезе на терена и преби младия рефер Пламен Кошев, който прекрати мача. Съдията напусна терена на "Лаута" целия облян в кръв.

* Най-после! Треньор у нас проговори за уреден мач! "Разград 2000 трябваше да ни бие с 2:0, но те не спряха да вкарват голове", жалва се наставникът на Скрита Сила (Мъдрево) Майрам Апти.

* Иван Стоянов: Скарах се с Мъри и напуснах националния отбор!; Скандал тресе БФС заради бойкота на Стоянов, Лечков защитава племенника си, Наско Сираков застана зад Станимир Стоилов

* ЦСКА изпъди Николай Манчев заради пиянство!

ЮНИ
* Фенове на Берое: Не искаме турци за собственици!
"Ние, част от организираните привърженици на Берое "Rakia Power Beroe", които активно организирано подкрепяме отбора на всеки мач, се обявяваме твърдо против възможността ПФК Берое - Стара Загора АД да бъде собственост на турски граждани или фирми!"

* "Левски" би с 2:0 ЦСКА на "Армията", отменят два гола на "армейците", фенове мятат дървета и камъни! (1/4-финал при юношите старша възраст, родени 1991 година)

ЮЛИ
* Скандал в лагера на ЦСКА се развихри няколко дни, след като отборът пристигна на подготвителен лагер в Германия. Защитникът Костадин Стоянов се държал непристойно по време на тренировка и вбесил Павел Дочев. Треньорът призна за проблема след победата с 1:0 над Арминия (Билефелд) в контрола. Бранителят получи наказание и не се появи в игра.

* Скандал в "Левски", Тодор Батков проваля школата, наредил на треньорите да пускат децата на приятелките на жена му

* Невиждан срам за ЦСКА! Феновете към шефовете: Боклуци, махайте се! (Бесни привърженици на "червените" опитаха да линчуват босовете след 2:5 от кипърския Олимпиакос (Никозия) в контрола, играна на Националния стадион "Васил Левски".

* Напрежението в ЦСКА си каза думата и на една от тренировките след загубата с 2:5 от кипърския новак в елита Олимпиакос (Никозия). Нападателят Спас Делев вбесил треньора Павел Дочев и бил отстранен от основната група. Делев бил наказан да прави лицеви опори. На следобедното занимание нападателят вече бил част от състава.

АВГУСТ
* Агитките на "Левски" и ЦСКА си спретнаха зверско меле в метрото преди вечното дерби, спечелено с 1:0 от "сините". Феновете се биха на една от спирките на подземната железница без да бъдат възпрепятствани от органите на реда. Присъстващите полицаи опитали да се намесят, но били пометени от резбеснелите се фенове.

* Ромска банда ограби екипите на "Левски". Заради кражбата "сините" едва събраха фланелки, с които футболистите да играят в реванша с шведския Калмар в Лига Европа.

* Скандал между футболисти на ЦСКА избухна по време на контролата с Ботев (Враца), която "армейците" загубиха с 1:2. В 31-ата минута присъстващите на стадион "Българска армия" се хванаха за главите заради случващото се на терена. Юношата Бонев се скара с холандеца Грегъри Нелсън и дори го срита, след като не се разбраха кой да играе с топката.

* Шефът на съдиите: Дуци и Лечков ми нареждат кой да свири на Сливен! (Наставникът на Сливен Драголюб Симонович се е обадил по телефона преди дни на шефа на съдиите Костадин Костадинов и му казал кой рефер трябва да ръководи гостуването на "войводите" на Пирин. При противен случай Йордан Лечков щял да свали Коце Костадинов от поста.)

* Феновете на ЦСКА за пореден път изригнаха срещу ръководството в лицето на "Титан": Слабоумно управление на боклукчиите!

* Бесни фенове на ЦСКА обсадиха автобуса на отбора след поредната издънка. “Червените” направиха 2:2 срещу новака Видима-Раковски и в трети пореден кръг не успяха да постигнат победа. След двубоя група от около 50 привърженици наобиколи рейса на столичани на служебния паркинг край стадиона в Севлиево и около 30-ина минути не позволиха на играчите да потеглят. През това време част от футболистите се бяха събрали зад автобуса и говореха помежду си. След около половин час феновете се оттеглиха и без по-сериозни проблеми позволиха на играчите да се качат на рейса и да потеглят съм столицата.

* Феновете на Славия бяха бесни след втората домакинска загуба на тима от началото на новия сезон. “Белите” паднаха с 1:2 от Берое, а в първия кръг насред “Овча купел” загубиха от новака Калиакра с 0:1. След края на срещата с тима от Стара Загора малкото привърженици нападнаха Емил Велев със скандирания “Оставка”. Още по-страшно стана, след като Кокала тръгна към автомобила си, който е с регистрационен номер 1914, което подразни феновете. "Ей, мършо, говедо, отивай си! Поне смени номера си или се връщай в "Левски", крещяха двайсетина фена на "белите". Дни по-късно президентът на Славия Венцеслав Стефанов отсече, че някои от привържениците на тима са идиоти и заплаши, че ще им забрани да влизат на стадиона

* Екшън в Швеция! Павета по "Левски", Батков ударен (Страхотен екшън се разигра в Швеция след равенството 0:0 между АИК и "Левски". Разгневени ултраси на домакините първо си спретнаха зверски бой с полицията, след което се добраха до автобуса, който "сините" бяха наели, и го атакуваха с павета, камъни и бутилки. Единият от ударените бе Тодор Батков)

* Полицаи пребиха част от феновете на ЦСКА, които протестираха срещу ръководството на клуба след края на мача с ТНС от Лига Европа, спечелен с 3:0.

СЕПТЕМВРИ
* Президентът на Блекбърн Джон Уилямс обвини в лъжа Литекс във връзка с проваления трансфер на Ивелин Попов в клуба от английската Висша лига. Сайтът на "оранжевите" обяви, че сделката е пропаднала, тъй като Футболната Асоциация на Англия не му е издала работна виза. Пред местни медии обаче Уилямс каза съвсем друго.
"Новината, че не сме взели Ивелин Попов, защото не му е издадена виза, не е вярна. Трансферът трябваше да се осъществи единствено, ако бяхме продали Джейсън Робъртс. Това обаче не се случи", уточни причината за пропадналия трансфер Уилямс.

* Вратарят на ЦСКА Иван Караджов скача на "червени" фенове: Елате да се разберем отвън! (Привърженици го атакуват след детинската му грешка в контролата с Ботев (Криводол) (3:1)

* Заляха с черна боя звездата на Емил Костадинов в Алеята на спортната слава пред клубния стадион "Българска армия"

* Италианските футболисти на ЦСКА Кристиан Тибони и Джузепе Акуаро се сбиха на паркинга пред стадион "Българска армия".

* Жена от ромски произход прави сексскандали в ЦСКА! (Треньорът Светлин Мирчев е отстранен от ЦСКА заради сексскандал, сътворен от жена от ромски произход. Теодора – майката на футболиста от юношеския отбор (набор 95) Ивайло, обвини наставника, че си поискал от нея, за да включва сина й в титулярния състав.)

* Емил Костадинов след равенството 1:1 срещу Литекс: Ако Коце Костадинов не си подаде оставката, напускам Изпълкома!

* Венци Живков за Стефан Спасов-Пастата: Мафия, нещастник, престъпник! (след равенството 1:1 с Литекс)

* Заляха Аудито на Пастата с червена боя

* Арестуваха юноша на "Левски" за "черно тото", играчът на Спортист (Своге) Георги Семерджиев хванат при акция

* Задържаха автобус с фенове на ЦСКА, обрали бензиностанция

* Неизвестни злосторници откраднаха паметната плоча на легендарния Георги Аспарухов-Гунди пред входа на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

* Синът на изпълнителния директор на ЦСКА Венцислав Живков – Владислав, е пребил управител на дискотека в Перник, оплака се пострадалият Симеон Иванов–Моната.

* Звездата на "Левски" Гара Дембеле е забелязан в дискотека в Студентски град след 4 часа сутринта, Георги Иванов-Гонзо заплашва, че ще го глоби.

* Неизвестни надраскаха здраво джипа на Георги Иванов-Гонзо с пирон.

ОКТОМВРИ
* Мароканският защитник Шакиб Бензукан не е участвал в мача Спортинг – “Левски” (5:0) заради автомобилна катастрофа. Той е претърпял пътен инцидент ден преди тимът да отлети за Лисабон. Бензукан е бил много шокиран от случилото се и поради тази причина остана на резервната скамейка.

* Спортният директор на Академик (Сф) Самир Селимински нокаутира вратаря на тима Николай Чавдаров след загубата с 1:2 от Локомотив (Сф).

* Зума: Антон Генов и Веселин Мишев са евтини съдии, знам им цената! (Треньорът на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев се изказа доста критично за съдийството по време на двубоя на "смърфовете" срещу Миньор в Перник. Мачът завърши без победител - 2:2.)

* Собственикът на Локомотив (София) Николай Гигов нападна остро съдийството на Ивайло Стоянов в мача с ЦСКА, завършил 2:2 - "Тоя палячо трябва да го изгонят!"

* Играч на ЦСКА: Понякога босовете редят състава, Гьоре Йовановски слуша!

* Вратар на ЦСКА катастрофира, Иван Караджов невредим след удар и запалване на автомобила му

* Родители алармираха: Има "черно тото" и в юношеския футбол! (В Локо (Пд) давали по 120 лева на млади играчи, за да участват в уговорени мачове)

* Двама фенове на "Ботев" са нападнали бразилския халф на Локомотив (Пд) Евертон Джилио-Том в супермаркет в Пловдив.

* Гонзо изрита Шакиб Бензукан от "Левски", намерил го мъртвопиян

* Венци Стефанов: Да направят съдии и песовете на Гриша Ганчев!

* Литекс към Чичо Венци: Хора с основно образование не стават за съветници на папата!

* Задържаха Гара Дембеле на летището във Франция преди мача с Лил (Нападателят на "Левски" дава обяснение на властите, имал да плаща стари данъци)

* Скандал на полувремето на мача ЦСКА - Рапид (Виена) (0:2). Защитникът Йордан Минев искал да си тръгне и дори напуснал стадиона, но бил върнат от Емил Костадинов. Бранителят бе сменен на почивката, а на негово място влезе Кристиян Тибони.

* Масов бой между фенове на ЦСКА и полиция (след загубата с 0:2 от Рапид)

* Скандал: Хора на "Титан" пребиха фена на ЦСКА Иво Главата (след мача Миньор (Перник) - ЦСКА 2:4)

* Футболистите на Литекс и "Левски" си спретнаха яко меле по време на дербито в Ловеч, спечелено с 2:1 от
"оранжевите". Заради инцидента няколко играчи получиха наказания за по няколко мача.

* ЦСКА: Отстраняваме Калоян Стоянов, отказваме се от Дучето

* Главата: Калоян Стоянов пак ме би!

* Едуард Ераносян взимал допинг от България, скрил доставчика

* Феновете на ЦСКА: Бойкот срещу мутренските методи!

* Илиан Илиев: Съдията каза, че ще ми прасне една глава (след загубата с 2:3 от ЦСКА в София)

НОЕМВРИ
* Нападателят на ЦСКА Спас Делев заби юмрук на фен след победата с 1:0 над Пирин в Благоевград.

* Хора на Гриша Ганчев биха футболист и шеф на аматьорски отбор, бившият играч на Литекс Росен Емилов помрачи дербито на Тетевен

* Футболист разказа в студиото на bTV как се уговарят мачове в България. Лицето му бе закрито. По-късно се оказа, че това е журналистът от спортния отдел на bTV Петър Нанев.

* Скандал между Матеус и Домовчийски, Валери отказа да играе в контролата със Сърбия

* Скандал в Ловеч, шеф на Литекс наби фен на своя отбор (Величко Дихонов след скандалната победа с 1:0 над Локомотив (Сф)

* Бесният Николай Гигов: Ангел Ангелов е пълен некадърник, искам нов шеф на съдиите!

* Лекари спасиха мъртвопияни футболисти на ЦСКА, 15-годишните Димитър Владимиров и Светлозар Методиев откарани спешно в болница след алкохолно натравяне

* Лечков плаши ЦСКА: Няма да започнат втория полусезон, отдавна трябваше да ни изплатят 610 000 лева

* Апаши разбиха колата на защитника на ЦСКА Павел Виданов

* Фенове на Монтана: Мачът с "Левски" е продаден, Станислав Жеков да се маха (след загубата с 0:3 от "сините")

* Задържаха фен на ЦСКА с наркотици (след равенството 1:1 с Академик)

ДЕКЕМВРИ
* Шефът на парламентарната комисия за образование Огнян Стоичков разкри осемте мача, които се разследват за уговорки. Сред тях са грандовете ЦСКА и "Левски".

* Фенове на ЦСКА нападнаха Каубоя: Говедо, ченге! (по време на мача с Бешикташ, загубен с 1:2)

* Арестуваха Гара Дембеле пиян! (Звездата на “Левски” е бил заловен от полицията в 3,30 часа сутринта на 3 декември. Топстрелецът на “сините” е бил закопчан от униформени с 1,6 промила алкохол. Дембеле е карал в нетрезво състояние и с фалшива шофьорска книжка.

* Намушкаха с нож в дискотека Иво Максимов от Велбъжд (Кюстендил)!

* Приятелската среща по футзал между България и Македония бе скандално прекратена през второто полувреме при резултат 3:0 в полза на България. Причината бе заформилото се масово меле в залата в Благоевград между играчите на двата отбора, в което се включиха дори и резервите. Само бързата намеса на полицията предотврати по-сериозни инциденти.

* Играч на "Левски" катастрофира, хванаха го по-пиян от Гара Дембеле (Лъчезар Балтанов с 2 промила алкохол в кръвта, блъска друга кола в "Люлин")

* Собственикът на “Левски” Тодор Батков заплаши с бойкот мачовете срещу Литекс през пролетта. Адвокатът е категоричен и настоява чужда съдийска тройка да ръководи двата мача – за първенство и 1/4-финала за Купата на България.

* Фенове към Батков: Тара, "Левски" не е твой! (Ултраси изразиха несъгласието си с намерението на Батков да промени датата на създаване на клуба. Както е известно, босът настоява рождената дата на "сините" да бъде сменена от 24 май 1914 година на 10 май 1911-а.)

* Коледен бой между фенове на "Ботев" и Локомотив (Пловдив)./БЛИЦ