Треньорът на Берое Петър Хубчев ще може да използва Неманя Милисавлевич и Венелин Филипов за предстоящото участие в Лига Европа. Това стана ясно, след като Спортно-техническата комисия към БФС официализира разтрогването на договори на двете нови попълнения на вицешампионите с предишните им клубове. Сърбинът Неманя Милисавлевич напусна ЦСКА, докато защитникът Венелин Филипов си тръгна от Локомотив (Пловдив).

От БФС обаче спъваха Берое и забавиха картотекирането в УЕФА на двамата играчи. Още в петък БЛИЦ съобщи, че казусът ще бъде разрешен и Хубчев ще може да използва в Лига Европа всичките привлечени футболисти.

Жребият днес отреди съперник на Берое в първия квалификационен кръг да бъде Атлантас от Литва. Евентуален втори съперник ще бъде победителят от двойката Брьондби (Дания) и Жувенес (Сан Марино).

Първата среща на Берое с Атлантас ще бъде на 2 юли в Литва, а реваншът в Стара Загора е на 9 юли.

Освен за раздялата на Милисавлевич с ЦСКА, Спортно-техническата комисия към БФС информира за още петима футболисти, които са разтрогнали договорите си с "армейците" - Eденилсон Бергонси, Стефан Николич, Юлиян Чапаев, Марин Оршулич и Тони Силва.

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015