Напълно очаквано БФС уволни селекционера на юношеския национален отбор по футбол до 15 години Владислав Вутов след унизителната загуба от Испания с 0:9 днес на базата в Бояна.

От съобщението та централата става ясно, че със специалиста ще си тръгне и целия треньорски щаб. Временно отборът ще бъде воден от директора развитие на ДЮФ към БФС Лъчезар Димов и националните селекционери на юношите до 19 и 17 години Тодор Симов и Петър Карачоров.

Любопитното е, че само броени минути по-рано от пловдивския Спартак обявиха раздялата си с Христо Телкийски, който бе помощник на Вутов, като написаха, че ангажиментите му към националния отбор са по-важни.

Статията в сайта на БФС:

"Българският футболен съюз се разделя със селекционера на националния отбор на юношите до 15 години Владислав Вутов. Решението бе взето днес в централата на БФС след първия приятелски мач на юношите срещу връстниците им от Испания в първия двубой от турнира на УЕФА, който се проведе на Национална футболна база „Бояна“.

До назначаване на нов титуляр на юношите U15 тренировките и срещите от приятелския турнир ще бъдат ръководени от директор развитие ДЮФ Лъчезар Димов и националните селекционери на юношите до 19 и 17 г. Тодор Симов и Петър Карачоров."