Президентът на БФС Борислав Михайлов ще изпълни първи начален удар в откриването на петото издание на държавното първенство по плажен футбол. Шампионатът ще протече в три кръга, като първият е на 20 и 21 юни в Обзор. Стартът ще бъде даден в 9:30 часа в събота.

Два от шестте отбора участници са от морската столица на България - Тича и Варненските момчета. Техни съперници ще бъдат Спортната асоциация на МВР, в чийто състав е и бившият национал Валентин Найденов, Миринекс (Русе), Академика (София) и ФК на глухите.

Наградният фонд в първия турнир е 2000 лв, а специални награди се връчват в три категории – "Най-добър вратар", "Най-атрактивен играч" и "Феърплей".

Следващите два кръга ще се проведат в София на стадион "Раковски" на 11 и 12 юли и на 5 и 6 септември в Албена. Водят се преговори и за четвърти финален турнир в курорта Слънчев бряг. Tази година стартира и интернет страницата на плажния футбол в България www.beachsoccer.bg, в която ще има актуална информация и снимков материал за първенството у нас и по света.