Арестуваните вчера ултраси на Динамо (Загреб) са били сериозно въоръжени, разкри очевидец на боя между родни фенове и хървати вчера. Както е известно, полицията арестува 22-а привърженици на гранда от Загреб от групировката "Bad Boys Blue". Те създадоха безредици в София и се биха с българи в центъра на столицата. БЛИЦ разкри, че други 40 души въобще не са допуснати да влязат в страната, понеже имат забрана за посещение на мачове и са били без билети.

В крайна сметка нито един фен на Динамо не бе на стадион "Васил Левски", където българският шампион Лудогорец се разправи с хърватите - 3:0.

"Момчета с черни качулки нападнаха чужденците. Един от тях държеше мачете, а в ръцете на останалите се забелязваха метални тръби. Гледката беше страшна. Хърватите изглеждаха подготвени, но отнесоха здрав пердах. Млади хора остана да лежат окървавени на тротоара", разказва очевидецът пред "Меридиан Мач".

Групировката "Bad Boys Blue" не от вчера има закачка с привържениците на ЦСКА. Най-вероятно нападението над хърватите е било организирано от познати фракции.