Йон Андоне бе представен официално като треньор на ЦСКА. Точно в 11.42 минути румънецът влезе в залата за пресконференции на стадион "Българска армия" заедно с двамата собственици на клуба Димитър Борисов и Иво Иванов, изпълнителния директор Венцислав Живков и мениджъра Джовани Бекали. Договорът на Андоне с ЦСКА е за 1,5 години и ще получава месечна заплата 50 хиляди лева.

"Възнаграждението на Андоне е същото като на Любо Пенев - 25 хиляди евро. Няма да има премии. Такива ще има само за изпълнени цели. Избрахме Андоне, тъй като неговите виждания бяха най-близки до нашите", каза Димитър Борисов.

"Голяма чест е, че се спряхте на мен да поема ЦСКА. Надявам се в скоро време да имаме възможност големи отбори да гостуват на нашия стадион. Запознах се с желанията на ръководството и ще ги постигнем. Аз съм треньор, който е отворен за разговори, молбата ми към медиите е да са откровени, честни и да пишете това, което се случва в клуба. Цел номер 1 е да спечелим първенството. След това искам в Шампионската лига. Вече се видях с футболистите и те знаят, че ще искам серозна дисциплина. Работил съм с Петре 3 години в Динамо, познавам и Панку, но основна роля за идването ми изигра Джовани Бекали", каза Андоне на първата си пресконференция.

"Мнението ми за Любослав Пенев е добро. Познавам го още като футболист. Искам отношенията ни да останат приятелски и само ако се наложи, може да се видим. И аз съм изненадан защо ме уволниха от ЧФР Клуж. За първи път в стогодишната история клуба спечелихме трофеи", добави румънският спец.
Стефан Ралчев, БЛИЦ