Aрда официално потвърди бомбата на БЛИЦ и представи най-новото си попълнение - Йозгюр Баран Аксака от Галатарасай. 21-годишният турски халф, който има и българско гражданство, ще играе за тима от Кърджали под наем от гранда от Истанбул.

Съобщението от сайта на Арда:

"Изключително силен трансфер успя да направи ръководството на ПФК Арда, след като към клуба се присъедини един от младите таланти на турския Галатасарай Йозгюр Баран Аксака. 

21-годишният халф ще играе в Aрда под наем за една година. След успешни преговори между двата клуба, Йозгюр отпътува от лагера на Галатасарай в Австрия и пристигна в Кърджали. Той е роден на 29 януари 2003 г. и от 8-годишна възраст играе във всички възрастови гарнитури на турския гранд. 

Йозгюр Аксака има българско гражданство и няма да заема място за чужденец извън европейския съюз. Така той става петото ново попълнение в отбора на Арда през този летен трансферен прозорец. До този момент договори подписаха Емил Виячки, Илкер Будинов, Иво Казаков и Димитър Велковски.

Ръководството на ПФК Арда, треньорите, футболистите и феновете пожелават на Йозгюр Баран Аксака много успехи с екипа на Арда".

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025