Спортно техническата комисия към Българския футболен съюз официално обяви, че отлага следващите два мача на Берое - Монтана на 22 ноември и с Левски на 28-и. Заралии имат куп заразени с коронавирус, карантината на първите, дали положителна проба, изтича на 30 ноември.

 Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"На база представени индивидуални PCR-тестове на състезатели и служебни лица от ПФК „Берое“ СЗ,  Медицинската комисия при БФС констатира, че с положителен резултат за Covid-19 са повече от 10професионални футболисти с трудови договори. Предвид горното, съгласно решение на ИК на БФС поради карантинирани над 10 състезатели с професионални договори на ПФК „Берое“ СЗ, срещата от XIII-ти кръг на Първа лига, между отборите на ПФК „Берое“ СЗ и ПФК „Монтана 1921“ Мн насрочена за 22.11/неделя/2020 г се отлага. Карантината на първите състезатели показали положителна проба за Covid-19 изтича на 30.11.2020 г. Предвид на това, срещата от XIV – ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ПФК „Берое“ СЗ - ПФК „Левски“ Сф –насрочена за 28.11/събота/2020 г се отлага. Датите за изиграване на отложените срещи ще бъдат уточнени допълнително", пише в официалния сайт на БФС.

От БФС все още не са коментирали ситуацията с дербито между ЦСКА и Левски този уикенд след последните петима заболели при "сините", но се очаква утре да излязат с решение по случая.