Възроденият Ботев (Пловдив) със сигурност ще продължи участието си в българския футбол от "В" група. Това стана ясно преди малко, след като управителният съвет на Металик (Сопот) прие клубът да се обедини с Ботев и по този начин “канарчетата” получиха правото да започнат от “В” група през сезон 2010/2011. Заседанието започна в 18:30 часа и продължи около 20 минути. Точката за вливането на Металик в Ботев бе приета с пълно мнозинство - 16 човека гласуваха "За", а нито един "въздържал се" или "против". Така остава единствено на 25 юли (неделя) на събрание на членовете на Сдружението Ботев Пловдив да бъде прието Металик да се влее в пловдивския клуб, което вече е само формална стъпка.

Преди днешното заседание имаше съмнения от фенове, че от страничен натиск, ръководството на Металик няма да приеме вливането в Ботев.

В следващите пет години Ботев и Металик ще си сътрудничат финансово, с екипировка, мачове и други. В следващия сезон най-вероятно две от домакинските срещи на Ботев ще бъдат в Сопот, като по всяка вероятност един от тези мачове ще е срещу Левски (Карлово).

След приемането на решението председателят на УС на Ботев Марин Бакалов благодари на председателят на УС на Металик Румен Рачев, че е спазил думата си, както и на останалите членове на сопотското сдружение. Бакалов изнесе кратка реч, която бе посрещната с ръкопляскания от феновете на "канарчетата", които бяха пристигнали в Сопот./БЛИЦ