Георги Чиликов е новият треньор на Дунав, обявиха от клуба, потвърждавайки новината на БЛИЦ. 

Известният бургазлия е един от изявените футболисти и треньори в България с вече натрупан опит в клубове на високо ниво. Той е роден в Бургас на 23 август 1978 г. и първите си стъпки във футбола прави в школата на Черноморец (Бургас). Футболната му кариера е доста и богата, като той се подвизава последователно в Черноморец, Нефтохимик, Левски, португалския Насионал Мадейра, ЦСКА,  китайския Далиен, Тобол Казахстан и Локомотив Пловдив. В периода между 2002 и 2004 е национал на България и участва на последния голям форум на националния ни отбор – Европейското първенство в Португалия. Като нападател записва 105 гола в 290 мача. Георги Чиликов е голмайстор на България за 2003, шампион на България за 2002, 2007 и 2008 година, носител на Купата на България за 2002, 2003 и 2005 година.

След приключване на активната състезателна кариера започва треньорската - също от родния си Бургас, където последователно е помощник-треньор в Нефтохимик, а по-късно и в Черноморец, където попада в полезрението на един от доайените на българския футбол Димитър Димитров – Херо, с когото впоследствие работи заедно. Натрупва опит на различни спортно-технически позиции в структурните звена на Левски като скаут и селекционер. През 2017 г. става помощник-треньор на Димитър Димитров – Херо в Лудогорец, където става шампион на България, а по-късно се присъединява към щаба на Димитров в казахстанския Иртиш Павлодар, който се изправи през 2017-а срещу Дунав в турнира Лига Европа. 

По-късно е бил част още от Берое и Арда. Именно в Кърджали е първата му по-значима роля като старши треньор, поемайки отбора през 2021 година и записвайки силна серия от резултати. След това приема предизвикателството да се върне в родния Бургас и спомага за възраждането на местния Черноморец, а по-късно отново се присъединява към щаба на Димитър Димитров – Херо в Спартак Вн. През изминалия сезон Дунав отново се изправи срещу Георги Чиликов, който тогава пое тима на Спортист.

Относно процеса по избор на нов треньор Георги Чиликов ще бъде първият треньор на Дунав, който не е бил директно свързан с клуба като футболист и треньор след 2020-а година. Досега „драконите“ разчитаха на местни специалисти, но ръководството на русенци прецени, че е време за промяна и отваряне на нова страница. В процеса на подбор бяха водени разговори с редица кандидати за треньорския пост, с които ръководството на „драконите“ събеседваше относно плановете за бъдещото развитие на клуба, цели и текущи предизвикателства, с цел и двете страни да могат вземат информирано решение. Решението на новия треньор Георги Чиликов да сформира свой щаб, което означава, че „драконите“ ще се разделят с досегашния помощник Иван Танчовски. Именно Танчовски водеше отбора временно след напускането на Мартин Ковачев.

Георги Чиликов ще изведе Дунав още в гостуването идния кръг на Ботев II в Пловдив - в понеделник от 17:00 часа.