Людмил Киров се завърна начело на Дунав (Русе). Втородивизионният клуб официално обяви назначението му. 

"Представителният отбор на Дунав ще има нов екип, който ще води отбора, като той е съставен от добре познати лица, чието минало е неразривно свързано с русенския клуб. Считано от днес, 12.09.2022 г. постът старши треньор на Дунав се поема от Людмил Киров, а негов помощник ще бъде Мартин Ковачев. В щаба на русенци ще има и сериозна приемственост. 

Любомир Петков, чиято безупречна работа с вратарите на клуба доведе до видим прогрес на тримата основни играчи на този пост – Цветелин Енчев, Винченцо Ангелов и Даниел Николов, остава на своята позиция. От своя страна, Ивайло Кирилов влиза в щаба на Киров като треньор на Дунав II и ще бъде връзката, която ще осигурява постоянно наблюдение и развитие на талантите от школата стриктно според условията и критериите на първия отбор", информираха от Дунав.

Kиров и Ковачев до този момент бяха начело на третодивизионния Рилски спортист (Самоков), но приеха да се завърнат в Русе. 

"Много съм развълнуван, защото това е моят роден клуб. Когато получих офертата в края на по-миналата седмица не съм мислим изобщо дали да приема. Благодарен съм за разбирането от страна на Христо Крушарски, с когото работихме изключително добре за новия му проект Рилски спортист. В крайна сметка обаче за мен Дунав винаги е бил приоритет и аз съм винаги на линия, когато клубът има нужда от мен", коментира Людмил Киров.