Финалът за Купата на България ще се играе в Ловеч. Това бе официално обявено от президента на Професионалната футболна лига Стефан Капралов. “Левски” и Берое ще излязат в спор за трофея на 15 май (сряда) от 17:30 часа на Градския стадион, а мачът ще бъде излъчван по БНТ1.

Капралов не обяви какъв е наградният фонд за двата отбора, но загатна, че сумите са скромни, както и тези от ТВ права.

„Затруднения винаги ще има. Не е голяма сумата от ТВ правата, но пак ще помогне на клубовете, чиито срещи са излъчени по БНТ1. Ще има награден фонд за носителя на купата и финалиста. По-добре е от предишните две години, защото тогава нямаше награден фонд. Не е голям наградния фонд, но има. След финала ще го разберете”, заяви Капралов.

„Стремим се на хубави стадиони да се играе финалът. В Благоевград е подходящ стадионът. Разград също, но той е по-малък и от Ловеч – едва 6 000 капацитет. Според мен ще бъде добре предварително преди турнира да се обяви града и стадиона, на който ще се играе финала. Това трябва да залегне в наредба”, обясни той.

„Ако един отбор е добър, какво е значението къде ще се играе мача. Решихме в купата да се играе на разменено гостуване, защото шампионатът е само 30 мача. Искахме малко да ги завишим. Всяко разумно предложение сме готови да го приемем. Вярно е, че имаше среща за формата на турнира за Купата на България, но всичко, което сме говорили, трябва да се утвърди или отхвърли от Изпълкома на БФС. Основният аргумент е, че клубовете искат повече мачове да играят".