Португалският гранд Порто официално оповести сделката с Ботев (Пловдив) за 18-годишния талант на "канарчетата" Крис Добрев. 

Офанзивният играч, който е младежки национал на България, пристига под наем до края на сезона в тима на "драконите", като има и опция за неговото откупуване.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В Португалия Добрев ще играе първоначално за тима до 19 години на "синьо-белите", които ще платят за услугите му едва 40 хиляди евро, както БЛИЦ съобщи по-рано за читателите си.

Иначе, отново БЛИЦ информира, че интерес към Крис имаше и от отбор от бившата съветска република, но в крайна сметка до сделка се стигна с гранда от Португалия.

Сайтът на Ботев също съобщи за сделката: "Ботев и Порто сключиха споразумение относно правата на футболиста Кристиан Добрев. 18-годишният младок ще играе като преотстъпен в португалския гранд, като срокът на договора е до 30.06.2020г.

В договора между двата клуба има и опция за закупуване пълните права на футболиста от страна на португалския тим. Само преди дни талантливият нападател подписа нов 3-годишен договор с Ботев", написаха пловдивчани.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020