БФС извади Сливен от състава на "Б" група. Това се случи на днешното заседание на Спортно-техническата комисия. Отборът на вицепрезидента на БФС Йордан Лечков не успя да стартира полусезона във втория ни футболен ешелон. Още на 26 февруари футболната ни централа обяви, че клубът е заплашен с жестоката санкция. Тогава поводът беше, че "войводите" не са картотекирали поне 7 професионални футболисти, каквото е изискването за започването на футболна среща.

Спортно-техническата комисия обаче реши да извади отбора на Сливен, след като сливналии не се явиха за мача срещу Спартак (Варна) от 15-ия кръг. Това беше второ поред неяваване по неуважители причини. На домакините бе присъдена служебна победа с 3:0, а същото важи и за останалите отбори, които по програма трябва да играят срещу Сливен до края на шампионата. Както е известно, тимът на Лечков беше в ролята на боксова круша през есента и падаше във всеки мач. Единствено в една среща "войводите" успяха да завършат наравно и да спечелят 1 точка.

Футболните запалянковци в града под Сините камъни обаче ще продължат да гледат професионален футбол, и то от "А" група. Причината е, че на стадион "Хаджи Димитър" Етър (Велико Търново) ще играе домакинските си срещи.