Очаквано Тодор Христов подписа договора си с "Левски", който е за срок от 3 години. Още преди дни "сините" постигнаха разбирателство с колегите си от Берое за сделката, за която плащат 200 000 лева. В посока Стара Загора пък пое Иван Горанов, който вече подписа със "зелените" за 3 години. Берое ще получи и процент от бъдещ трансфер на Тодор Христов от "Левски" в друг клуб.

По-рано през деня крилото премина през задължителните медицински изследвания, след което уточни личните си условия и подписа договора си. Христов е роден на 25 септември 1987 година в София. Юноша е на Септември (София). Висок е 173 см, тежи 71 кг. Играл е още в Марек (Дупница), Монтана, Любимец, Свиленград, Несебър. През изминалия сезон с екипа на Берое Христов записа 30 мача и отбеляза 3 гола.

Както е известно, през зимата Христов бе пред трансфер в ЦСКА, като "червените" дори заплатиха капаро 33% от минималната трансферна сума, залегнала в договора му, но в последствие нещата се разсъхнаха.

"Много съм доволен от трансфера си в "Левски". Мечтал съм да стигна до това ниво на футбола, да играя в голям клуб. Искам да благодаря на ръководството на Берое и на "Левски" за оказаното съдействие. Не съм отказал на ЦСКА заради "Левски". Двете неща нямат нищо общо. Условията, които ми предлагат тук не са по-добри от това, което ми беше предложено в ЦСКА, но не е това мястото или момента да коментирам какви точно са причините да не заиграя в ЦСКА. Двете неща не са свързани. "Левски" е голямо име и се надявам да постигна успехи в клуба и да радвам публиката", коментира Христов веднага след като подписа договора си с "Левски".

Крилото е третото ново попълнение на "сините" за това лято. Преди него "Левски" подписа договори със свободните агенти Иван Цветков - играл за последно в Пирин, както и Симеон Райков, който бе в "Ботев" (Враца).

До дни се очаква финализиране на сделката за Орлин Старокин от Черноморец, който да смени Веселин Минев на левия бек. /БЛИЦ