Люпко Петрович е новият наставник на Литекс, съобщи официалният сайт на клуба. Сръбският наставник бе представен пред отбора на Градския стадион в Ловеч, след което  проведе следобедното занимание на тима. Той заменя на поста румънеца Лауренциу Регекамф, който напусна в посока Стяуа.
 
 “Дошъл съм да помогна на моя приятел и брат г-н Ганчев. Имаме уговорка да водя тима в оставащите три мача до края на годината. Приятелите се познават, когато настъпи тежък момент и аз не се колебах нито за миг да приема поканата”, сподели лаконично Люпко.

Трите мача на Литекс до края на календарната 2015 година са: два срещу Левски (единият за Купата) и срещу Лудогорец. Първият е срещу разградчани в събота от 16:30 часа на стадиона в Ловеч.
 
Припомняме, че през лятото Люпко отново беше начело на „оранжевите”. Тогава той смени Красимир Балъков след отпадането на тима в евротурнирите. Любопитното е, че тогава сърбинът също води тима в три мача: 2:0 срещу Лудогорец, 2:2 срещу Левски и 2:1 срещу Монтана. После съвсем изненадващо Петрович си тръгна, уж поради семейни причини. Сега обаче той пак е в Ловеч...
"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016