Националният селекционер Станимир Стоилов обяви списъка за контролата с Русия на 11 август в Москва. Дебют в представителния ни тим ще има възможност да направи нападателят на немския Кайзерслаутерн Илиян Мицански. Българинът се представя повече от добре, а преди няколко дни наказа английския Ливърпул в контрола. Повиквателна получи и юношата на ЦСКА, а сега вратар на молдовския Шериф (Тираспол) Владислав Стоянов. Талантливият страж е титуляр в тима си и се представя успешно в предварителните кръгове на Шампионската лига.

В състава няма изненади, като Мъри е повикал двамата бивши футболисти на Левски и настоящи на турския Касъмпаша – Николай Димитров и Георги Сърмов. В селекцията му попадат още Илиян Стоянов от японския Санфрече, както и нападателят Мартин Камбуров, който премина в китайския Далиен.

Халфът Георги Пеев също е сред избраниците, въпреки че е контузен и не е ясно дали ще успее да се възстанови до 11 август.

Към вече повиканите ще се присъединят още двама футболисти от “А” група, но имената им ще бъдат обявени след изиграването на първия кръг от “А” група./БЛИЦ

Списъкът на повиканите за контролата с Русия:
1.Николай Михайлов (Твенте, Холандия)
2.Владислав Стоянов (Шериф, Молдова)
3.Станислав Манолев (Айндховен, Холандия)
4.Станислав Ангелов (Стяуа, Румъния)
5.Иван Иванов (Алания, Русия)
6.Живко Миланов (Васлуй, Румъния)
7.Чавдар Янков (Металург, Украйна)
8.Стилиян Петров (Астън Вила, Англия)
9.Георги Сърмов (Касъмпаша, Турция)
10.Николай Димитров (Касъмпаша, Турция)
11.Мартин Петров (Болтън, Англия)
12.Георги Пеев (Амкар, Русия)
13.Илиян Стоянов (Санфрече, Япония)
14.Димитър Рангелов (Борусия Дортмунд, Германия)
15.Илиян Мицански (Кайзерслаутерн, Германия)
16.Валери Божинов (Парма, Италия)
17.Мартин Камбуров (Далиен, Китай)