Вратарят на националния ни отбор до 19 години Алекс Божев официално се раздели с ЦСКА. 18-годишният страж игра през настоящия сезон за Литекс във Втора лига и в 14 мача не допусна да му бъде отбелязан гол.

Преди да стане част от „армейците“ Божев е бил част от школите на Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948. През 2021 г. за първи път е привикан да тренира с първия отбор на ЦСКА, но така и не записва официален мач. През сезон 2022/23 играе за дублиращия отбор в Югозападната Трета лига, а през миналото лято беше преотстъпен на Литекс.

С националния отбор на България до 17 години участва на европейското първенство в Израел през 2022 г. След това става част от представителните формации на страната във възрастови групи до 18 и до 19 г.

„Изминаха почти 5 години в ЦСКА и дойде времето да благодаря на всички, които ми помогнаха да стигна до тук и ме изградиха като футболист и човек. Искам да благодаря най-вече на треньора, който се грижеше за мен през всички тези години и помогна за израстването ми - Илия Иванов. Радвам се, че имах възможността да работя с всеки един от вас на такова високо ниво с такъв професионализъм. Пожелавам много успехи на целия отбор в бъдеще“, написа Божев в „Инстаграм“.

Още преди десетина дни стана ясно, че младият вратар ще се завърне в ЦСКА 1948. Той ще замени напускащия Даниел Наумов, за когото БЛИЦ първи написа, че ще премине на „Армията“.