Националният вратар Иван Дюлгеров използва профила си в „Инстаграм“, за да се сбогува с досегашния си клуб Черно море. Неговият договор изтича на 30 юни.

24-годишният страж може да се счита за свободен агент, тъй като сезонът за Черно море завърши с победа с 3:1 над Крумовград на 26 май (неделя).

Дюлгеров е роден във Варна и юноша на Черно море. В началото на 2016 г. стана част от първия отбор на „моряците“. Дебютът му в първенството се състоя на 19 март 2017 г. при победата с 3:1 над Нефтохимик като гост, когато спасява дузпа на Галин Иванов.

Иван Дюлгеров има мачове за националните формации до 18, до 19 и до 21 г., а от 2022 г. е част от представителния тим на България. Дебютът му за „лъвовете“ е на 17 юни 2023 г. (1:1 с Литва), като вече има пет изиграни мача за националите.

„Настъпи моментът на едно от най-трудните решения в живота ми. Благодаря от сърце на ръководството, треньорите и целия щаб на Черно море. За подкрепата на феновете, за която могат да завидят много световни отбори. Благодаря на моите съотборници, които мога да нарека семейство. За мен беше чест и удоволствие да бъда част от този невероятен отбор. Завинаги ще бъдете в моето сърце, завинаги един от вас. Ще ми липсвате, обичам ви“, написа вратарят в „Инстаграм“.