Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви новия селекционер на националния отбор по футбол след заседанието на Изпълкома. Това е сърбинът Младен Кръстаич, който получи пълно мнозинство при гласуването. 

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

На пресконференция,. организирана след края на Изпълкома, бяха представени и помощник-треньорите. Това са Стефан Янкович, Неманя Милинчич, и Дарко Божович, който ще тренира вратарите.

Боби Михайлов уточни, че към щаба на Кръстаич ще се присъедини и наставникът от школата на Славия Иван Иванов, за което БЛИЦ първи писа.

"Договорът на Младен Кръстаич влиза в сила от 1 август и е за две години", заяви президентът на БФС пред журналистите.

"На нашия отбор му трябва дисциплина и характер и затова се спряхме на Кръстаич. Преговаряхме с още петима души, но в крайна сметка изборът падна върху Младен", каза още Борислав Михайлов. 

"След много разговори беше взето решение, че трябва да се вземе чужд специалист. По много причини. Условията са перфектни за националните играчи и треньори. След нетолкова дълги преговори с решение на Изпълкома от днес новият старши треньор е Младен Кръстаич. Само веднъж сме имали такъв специалист откакто съм президент. Това беше Матеус, но той беше без помощници от чужбина. Кръстаич идва с трима негови специалисти. Към него ще се присъедини и Иван Иванов", допълни босът на родната футболна централа.

"Треньорите търсят или повече пари, или развитие в клубни отбори. Национален селекционер е различна работа от клубен треньор. Когато нямат резултати, си подават оставката по свое желание. Задачата е добро представяне в сегашните квалификации, вдигане на групата в Лига на нациите, както и класиране за европейско първенство. Затова и правим всички усилия. Отборът трябва да изглежда много по-добре", завърши Михайлов.