Петър Златинов вече официално е играч на Литекс. Халфът подписа договор с "оранжевите" и ще бъде на разположение на наставника Златомир Загорчич за предстоящите срещи. Опитният футболист водеше подготовка с ловчанлии от началото на юли и взе участие в няколко контроли.

През последните пет сезона той се подвизаваше в Интер (Баку), с който стана два пъти шампион на Азербайджан. Занапред полузащитникът ще играе с №24, с който се изявяваше и при първия си престой в града на люляците. Златинов е петото досега ново попълнение в тима това лято след Джемал Берберович, Юрген Джазула, Мирослав Манолов и колумбиеца Джордан.

Петър Златинов е роден на 13 март 1981 г. За него това е второ акостиране в Литекс след 2005-а, когато стана важна фигура в състава на Люпко Петрович, класирал се в групите и впоследствие стигнал до 1/16-финал в Лига Европа.

Тогава офанзивният халф записа за "оранжевите" близо 80 официални мача в различните надпревари, 15-ина гола и още толкова асистенции. През зимата на 2008 г. Златинов бе трансфериран в Интер (Баку), където игра пет сезона. В кариерата си опитният футболист е защитавал още цветовете на ЦСКА, Черно море и Динамо (Минск).

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ