Ботев ще съществува и без Димитър Христолов. Бизнесменът бе освободен от поста президент на клуба. Това се случи на учредително събрание, на което бяха поставени основите на бъдещата организация, която ще ръководи извадения от пепелта клуб. 

От имащите право на глас 36 делегати, 35 дадоха вот за отстраняването на Димитър Христолов, а бившият вицепрезидент на "канарчетата" Иван Русинов даде знак за "въздържал се". Делегатите освободиха 8-членния Управителен съвет на ПФК Ботев и избраха нов, състоящ се от 16 души.

Новите попълнения са 10, като сред тях са клубните легенди Иван Глухчев, Марин Бакалов, Димитър Младенов и Запрян Раков, съобщава news4000.eu. До една седмица се очаква пререгистрация в съда, след което УС на Ботев ще избере председател и ръководни органи.

"Нямаме нищо общо с ПФК Ботев 1912 АД на Христолов. Не е наш проблема с това фалирало дружество. Ние ще дадем пресконференция след пререгистрирането на ПФК Ботев (Пловдив)", отсякоха възродителите на Ботев след форума им.

По план новата организация взима лиценза на АД-то на Христолов, което е пред фалит, и отборът ще може да се състезава в "Б" група, ако получи подкрепа от БФС./БЛИЦ