ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ботев (Пловдив) официално обяви привличането на един от най-перспективните български нападатели - Георги Николов. “Жълто-черните” допълниха нападателната си мощ с 21-годишния младежки национал. На 16 януари БЛИЦ първи информира, че ръководството на Ботев се е разбрало с Хебър за трансфера на юношата на Левски, като към "канарчетата" се очаква да се присъедини и естонския вратар на тима от Пазарджик Матвей Игонен.  

Николов парафира договор с “жълто-черните” и още днес ще направи първата си тренировка под ръководството на Душан Керкез.

Нападателят е роден на 5 юли 2002 г. във Враца. Юноша e на Левски и Лудогорец, а в кариерата си е играл и за Ботев (Враца).

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

През 2022 г. преминава в Спортист (Своге). За "шоколадите" във Втора лига отбелязва 14 попадения в 34 мача. През лятото на 2023 г. Николов подписва с Хебър (Пазарджик). След изиграни 16 двубоя през настоящия сезон в Еfbet Лига има на сметката си 8 попадения и вече дели първото място в голмайсторската листа с новия си съотборник Антоан Бароан.

"Георги Николов е млад играч, чието представяне в Хебър (Пазарджик) и в националния отбор на България до 21 г. ни заинтересува. Млад, агресивен тип нападател, който знае как да завършва атаките на отбора. Много се радвам, че този млад български играч идва в Ботев. Мисля, че това е правилното място, където той ще направи следващата стъпка в кариерата си, ще донесе радост на нашите фенове и ще развие уменията си. Георги, добре дошъл в „жълто-черното“ семейство!", коментира спортният директор на "жълто-черните" Артур Платек пред клубния сайт.

"ПФК Ботев (Пловдив) приветства Георги Николов с добре дошъл и му пожелава много успехи и трофеи с “жълто-черната” фланелка!", написаха още "канарчетата".

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2024

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024