ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НА БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бисмарк Чарлс официално премина под наем от ЦСКА в босненския Железничар. Клубът от Сараево, начело с бившия наставник на "армейците" Бруно Акрапович, обяви сделката в социалните мрежи и потвърди новината, за която БЛИЦ първи писа на 22 януари. Малко след това официално потвърждение се появи и на сайта на ЦСКА:

Съобщението на ЦСКА:

"ЦСКА преотстъпи Бисмарк Чарлс до края на сезона в шампионата на Босна и Херцеговина.

Ганайският нападател преминава под наем в тима на Железничар (Сараево), където старши треньор е бившият наставник на "червените" Бруно Акрапович.

За ЦСКА Бисмарк Чарлс изигра 45 мача в които отбеляза 5 попадения. Той реализира победния гол за победата с 1:0 над Арда (Кърджали) на финала за купата на България през сезон 2020/21 г.

Ръководството на клуба желае успех и късмет на Бисмарк Чарлс!

Съобщението на Железничар:

„Бисмарк Чарлс е роден на 26 май 2001 г. в Берекум, Гана. Преминава през юношеските селекции на Челси от Берекум, а след това на 18 години преминава в отбора на Вущина от Косово. След добър полусезон той премина в косовския Трепча, последван от трансфер в ЦСКА.

 WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Състезател е на ЦСКА от февруари 2021 г., като изигра един полусезон под наем в българския Пирин. ЦСКА спечели Купата на България, а единственият гол във финала, оказал се ключов за трофея, бе дело на Бисмарк. Треньорът Бруно Акрапович е запознат с игровите качества на Бисмарк, с когото работи в ЦСКА“, пишат от Железничар.

През пролетта футболистът беше под наем в Пирин, но не изигра нито един мач за "орлетата". 

Самият Бисмарк Чарлс говори по повод сделката, която е с продължителност до края на сезона.

"Благодаря ви за посрещането, много се радвам, че съм тук. Трансферът стана, защото познавам Бруно Акрапович, тъй като той беше треньор на ЦСКА. Той е много добър треньор и ме доведе в ЦСКА, дойдох по негова покана. Сега съм добре, на 70% и се надявам след време да стигна максимума. Бруно е много добър треньор, играе агресивен футбол и е тактически много добър, това мога да кажа за Бруно, заяви Чарлс пред клубния сайт на новия си отбор.