Румен Чандъров и Георги Самуилов бяха обявени официално като новите собственици на Ботев (Пловдив). Двамата придобиха  общ пакет акции от 60%.  Бизнесмените бяха дарени с фланелки на Ботев с техните имена.

„Искам да им кажа добре дошли, надявам се, че ще довършат стадиона и след 50 години отново Ботев ще успее да вдигне шампионската купа на България. Забавихме пресконференцията, но досега нямаше факти около собствеността, а сега има”, започна президентът Ангел Палийски, който представи Чандъров и Самуилов.

„За жалост намерихме натрупани задължения в значителни размери. Условието ми бе по никакъв начин да не вземаме пари назаем. Единственият вариант беше да търсим рекламни договори, независимо с какви фирми. От август до декември привлякохме 21 фирми, като 8 от тях са големи. Същевременно търсехме желаещи за акциите. Успяхме двама човека да привлечем към нашата кауза и да се ангажират с голяма част от издръжката на клуба. От Нова година клубът започна да диша по-спокойно. Но после лицензирането се оказа много тежка задача, защото трябваше да изплащаме компенсации на много футболисти и мениджъри, но успяхме и с тази задача да се справим. Всичко стана благодарение на господата до мен”, добави той.

"65% от задълженията вече са погасени. Имаме желание да ги погасим всички до края на годината. Два поредни месеца не знаехме дали Ботев ще продължи в следващия месец. Георги Самуилов и Румен Чандъров стояха плътно до ръководството. Те искаха да знаят всичко. Лично аз ги приветствам, защото всеки един бизнесмен така практикува – проучва в детайли. Много ми се иска още от утре да ги видя с жълти фланелки и с жълти шалчета и съм убеден, че ще извършат една социална дейност", продължи президентът на "канарчетата".

 „Чандъров и Самуилов ще притежават 60% от акциите на клуба, а 1% ще остане в сдружението. Въпросът с притежателите на останалите 39% ще стане ясен на по-късен етап", завърши Палийски.

Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!