Бившата звезда на “Левски” Ричард Еромоигбе официално се завърна в България. Нигерийският полузащитник подписа договор за 1 година с Берое с опция за удължаване с още един сезон. Той е второто попълнение на "зелените" по време на зимната пауза след португалеца Давид Каядо.

Ричард беше част от най-силния тим на “Левски” за 21-и век, който игра четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА и записа участие в групите на Шампионската лига под ръководството на Станимир Стоилов.

Халфът е роден на 26 юни 1984 г. в Нигерия. Висок е 177 сантиметра и тежи 70 кг.

Еромоигбе започва своята кариера в Лагос Юнайтед (Нигерия) и е привлечен в “Левски” през 2001-а, където играе през следващите години. През 2008-а той участва в турнира за Купата на африканските нации и малко след това е продаден на руския ФК Химки за 1,5 милиона евро.

На 23 юли същата година Ричард заминава на проби в Дарби Каунти, но не е харесан. На 15 септември разтрогва Химки и месец по късно се завръща в родината си, където заиграва в Уари Уувс. В началото на 2011-а Станимир Стоилов го привлича в Анортозис, но Ричард не успява да се наложи в състава и е освободен, като в последните месеци носи екипа на Алки (Ларнака).