Ботев (Враца) официално обяви решенията на Общото събрание на клуба, проведено на 31 май. От изнесената информация става ясно, че клубната управа има готовност да продължи съвместната си работа с екипа на Анжело Тинто.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Това е тотален обрат на очакванията, че Ботев (Враца) ще прекрати отношенията си с италианските инвеститори, които през пролетта поеха управлението на клуба. Освен това стана ясно, че врачани планират да създадат втори отбор, който да е съставен от талантливи футболисти от града.

СЪОБЩЕНИЕТО НА БОТЕВ (ВРАЦА)
На 31.05.2022г., на стадион „Христо Ботев” гр. Враца, се проведе общо събрание на СДРУЖЕНИЕ „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ - БОТЕВ-ВРАЦА”.

На събранието се обсъди предстоящата подготовка за новия сезон. Клубът започва подготовка с нови сили и мотивация, за надграждане на постигнатото до момента и по-добри резултати през следващия сезон. Активно се коментира възможността през следващия сезон клубът да участва в Първа лига и с втори отбор. Членовете на общото събрание заявиха категорично, ако е възможно вторият отбор да бъде сформиран от талантливи млади футболисти от град Враца.

Не се приеха нови членове на общото събрание, поради липса на молби за членство. Реши се да се прекрати членството на починали членове и на такива подали молби за напускане на общото събрание. Не се прие нов член на управителния съвет. Не се избра нов председател на управителния съвет – за председател на УС бе предложен Вангел Вангелов, който пожела време, за да се запознае със състоянието на клуба и да обсъди бъдещите планове и визия с италианските партньори. Взе се решение да не се променя устава. Общото събрание заяви желание и готовност за продължаване на добрите отношения и съвместната работа с екипа на Анжело Тинто.

Общото събрание изрази признателността си към футболистите и ръководството за свършената работа през изминалия сезон. Благодарение на проявения дух, борбеност и жажда за победа на футболистите и на незаменимата подкрепа на феновете в баража с „ЕТЪР”, клубът заслужено спечели участието си в българския футболен елит през следващия сезон.