Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Първата крачка към отнемането на лиценза на ЦСКА за участие в евротурнирите вече е налице. УЕФА отряза "червените" за парите, които им се полагаха за участие в Лига Европа. Причината е повече от ясна - незпазване на правилото за финансов феърплей от клубовете. Наказанието е наложено заради просрочено изплащане на дългове след 30 юни 2012, съобщава официалният сайт на УЕФА.

На проведеното събрание в края на август е установено, че 23 клуба са в сериозно нарушение на новото изискване. До края на септември тези отбори ще трябва да предоставят обновена информация за задълженията им към други клубове, служители, социални и данъчни учреждения. Решението ще остане в сила, докато балансите на тимовете на влязат в ред или не бъде взето допълнително решение от Комисията за контрол на клубните финанси.
 
БЛИЦ припомня, че утре, 12 септември, в София са очаквани представители на УЕФА за предстоящия одит в ЦСКА. След като "червените" бяха поставени под мониторинг от страна на евроцентралата, съдбата на клуба изцяло е зависима от футболните босове в Нион. 

Сред санкционираните клубове са предимно отбори от Източна Европа, сред които и екзекуторът на “Левски” ФК Сараево, но в списъка са и доказани отбори като Атлетико (Мадрид), Спортинг (Лисабон) и Фенербахче.
 
СПИСЪК НА САНКЦИОНИРАНИТЕ ОТ УЕФА ОТБОРИ
Борац (Баня Лука, БиХ), ФК Сараево (БиХ), Железничар (БиХ), ЦСКА (София, Бъл), Хайдук (Сплит, Хър), Осиек (Хър), Атлетико (Мадрид, Исп), Малага (Исп), Макаби (Нетаня, Изр), Шкендия (Мак), Будучност (Чгора), Рудар (Чгора), Рух (Хожув, Пол), Спортинг (Лисабон, Пор), Динамо (Букурещ, Рум), Рапид (Букурещ, Рум), Васлуй (Рум), Рубин (Казан, Рус), Партизан (Сър), Войводина (Нови Сад, Сър), Ескишехирспор (Тур), Фенербахче (Тур), Флориана (Мал)

БЛИЦ уточнява, че предприетата санкция не означава, че УЕФА ще отнеме със сигурност лиценза на посочените клубове. Актът обаче е красноречив знак към отборите с безкрайни задължения, че шансовете им да минат между капките стават все по-малки и по-малки. Освен ЦСКА от споменатите тимове има още няколко, които също като "червените" са застрашени да загубят не само европейския си лиценз, но и професионалния си статут.