Наставникът на третодивизионния ОФК Костинброд Любомир Божанков се раздели с отбора. Това е трета треньорска рокада на Югозапад за последните два дни, въпреки че първенството приключи в събота вечер. Преди това Николай Николов се раздели с първенеца Беласица (Петрич), а Румил Жотев напусна Надежда (Доброславци). 

"Есента беше много тежка за нас не само заради 12-те точки на отбора, но и малкото време за подготовка и липсата на време и средства за балансирана селекция. Клубът е общински и знаем добре, чe бюджетът се гласува от година за година. До зимата бяхме с такъв за едно ниво по-ниско. Отборът беше на 18-о място - в зоната на изпадащите, на четири точки от Хебър II и на 13 точки разстояние от 12-ото място, където завършихме", обясни пред "Спортал" Любо Божанков. 

"Аз не бях първи избор за старши треньор на Костинброд, но след отказа на колегата получих предложение от Цецо Генков да поема отбора. Той беше причината да се заема с тежката задача. Тези 46 точки в края на сезона са награда за усилията на целия отбора - от домакина до последния в тима. Създадохме много млад състав с точните опитни момчета през втората част на сезона се получи желаната връзка. Не мина по мед и масло всичко, имахме и тежки месеци, където отборът показа сплотеност и характер", каза още той. 

"Убеден съм, че в този отбор има момчета, заслужаващи шанса за по-високо ниво в българския футбол и когато стане, това ще е моята голяма победа. Вече един от тях подписа - Иван Василев е вратарят, който ни помогна не в един мач - вече е част от елитния Септември (София). Благодаря на кмета Трайко Младенов и неговия екип от община Костинброд и вярвам, че след вдигнатото ниво на отбора ги чака добра футболна година. За мен като старши треньор на Костинброд беше чест и е време да погледна към други футболни възможности", добави Любомир Божанков.