Четвъртото място взе съставът на ОФК Павликени на международнен турнир по футбол в Румъния, съобщи "Велико Търново Спорт". Тимът гостува в гр. Болдещ по покана на кмета Константин Букурою за участие в третото издание на мемориала “Виорел Матеану” в памет на един от известните румънски футболисти.

Играчите от Павликени записаха две загуби, като в мача за 3-4 място само дузпите ги лишиха от по-предно класиране. В първата среща българският тим срещна местния Глория Пропу, който превъзхождаше всички останали по класа. Румънците се наложиха с 8:1, като за нашите почетния гол вкара Стефан Стефанов. В другия 1/2-финал Петролистул Б.С. би молдовския Прулул Леове.

На финала Глория Плопу, който всъщност се оказа вторият отбор на Астра (Плоещ), разби с още по-категоричното 9:0 другия румънски тим.

Павликенчани излязоха в мача за 3-4 място срещу молдовския Прулул Леове. Редовното време завърши 2:2, като попаденията за българите вкараха Тодор Чирпанов и Ивайло Стефанов. Стигна се до дузпи, като след първите пет и двата тима вкараха по 4. При следващото изпълнение обаче нашите пропуснаха, а молдовците вкараха и взеха третото място след 5:4.

От Павликени за северната ни съседка пътуваха двайсет футболисти, треньорите в клуба, както и три официални лица. Водач на групата бе заместник-кметът Харитон Харитонов.

“Въпреки загубите сме доволни от участието си в турнира. Посрещнаха ни добре, дори менюто бе съобразено с нашите изисквания. Делегацията ни бе настанена в бивша резиденция на Николае Чаушеску при отлични условия, терените бяха в отлично състояние”, разказа пред sport-vt треньорът на ОФК Павликени Тодор Тодорв.

Всички участващи отбори получиха купи и грамоти, а треньорите на четирите клуба гласуваха и за най-добър състезател от всеки отбор. От българския тим бе отличен Борислав Гецов.