Напусналият ЦСКА Николай Бодуров е на крачка да си има нов отбор, разбра БЛИЦ от достоверни източници. Не става въпрос за Пирин, където той потренира малко, за да поддържа форма. Нито пък за Левски или ЦСКА 1948, както се писа преди време. 
 
33-годишният защитник е заминал късно снощи за една азиатска страна, в която за последно наш сънародник е играл преди 5 години. Става въпрос за Иран, където през 2015-а се подвизаваше настоящият вратар на Славия Георги Георгиев. Всъщност, Жоро е единственият българин, преди бившия капитан на ЦСКА, играл в местен тим.
Николай Бодуров ще подпише днес договор с местния Естеглал, който е част от водещите ирански футболни отбори.  В момента тимът е на пето място във временното класиране от 16 клуба. 

Естеглал е от столицата Техеран. 8 пъти е ставал шампион на Иран,  7 пъти е триумфирал с купата на страната. 
 
БЛИЦ припомня, че политическата обстановка в Иран е максимално напрегната след убийството на генерал Касем Солеймани. След смъртта му отношенията между персийската държава и САЩ рязко охладняха. Това обаче, поне засега, не се отразява на спорта и ежедневието в Иран като цяло.