Пореден проблем се стовари на главата на шефовете на ЦСКА. Частна охранителна фирма прекрати договорните си отношения с клуба и обвини собствениците в некоректно отношение.

“По-некоректни хора от сегашното ръководство на ЦСКА, не съм срещал от 20 години. От 6 месеца лъжат най-безобразно и безотговорно. Ние си даваме фактурите, плащаме осигуровки, а те безобразно лъжат. Чакали пари от общината, чакали пари за продадени футболисти в Русия, което мен не ме интересува. Аз съм юноша на ЦСКА, но нямам намерение да си спомням за ЦСКА. Тежко на този велик клуб”, заяви един от шефовете на фирмата пред Канал 3.

“Имат да ни дават 126 500 лева, днес охранявахме за последно. Охранявахме днес и 3 мача, за да си спазим предизвестието от един месец. Въпреки всичко, си изпълнихме договорката. Първите 4 месеца плащаха редовно. От 1 юли до октомври даваха пари и от средата на ноември до сега се натрупа това задължение. Това задължение е не само за охрана на базите, а и за повечето мачове на отбора – пазили сме двубои от Лига Европа. А там охраната наброяваше около 120-130 човека. Сега са взели някаква охранителна фирма. До 15,30 часа нямаха договор, после подписаха набързо с хората, които пазят Националния стадион. Това са поредните балъци. Още в понеделник даваме жалба в БФС. Ще си търсим парите по съдебен ред”, допълни босът.

Пред стадион “Българска армия” се появи и друга фирма, която също претендираше за неполучени пари. Въпросната фирма е пазила съоръженията на “червените” по времето на Александър Томов, но и по време на сегашното ръководство. “При нас сумата е крупна, възлиза над 350 000 лева и до момента няма никакви изплатени задължения. Нашият въпрос е кога ще ни изплатят задълженията. Пуснали сме документите в съда и чакаме отговор. Съчувствам на колегите, защото сме поредните балъци. Пожелавам успех на новите охранители”, каза представител на охранителната фирма.

“Те решиха да си тръгнат, защото има забавени плащания. На база лични отношения ги накарах да останат, тъй като се познаваме от 15-16 години. Писмото беше пуснато миналата седмица, имахме една седмица време да реагираме, но нищо фатално не се е случило. Взехме нова охранителна фирма, мачовете се провеждат, издължили сме се към полицията. Единствените задължения имаме към охранителната фирма”, коментира административният директор на ЦСКА Димитър Димитров – Каубоя./БЛИЦ