Сръбският специа­лист Драгомир Окука е пожелал португалската звезда на Локо (Пд) Сержиньо. Окука който преди време води Локо (Сф), е готов да вземе в своя настоящ тим китайския Жиангсу 26-годишното крило на пловдивчани. В момента текат преговори между двата клуба за евентуа­лен трансфер на Сержиньо, където съдейства бившият спортен дирек­тор на Локо Бранко Милованович.

Той и Окука са в отлични отношения, а и са работили заедно в гръцкия Кавала. Освен това Милованович ис­каше да доведе Окука за треньор на Локомотив (Пд) през лятото.

По време на подготви­телния лагер в Анталия Локомотив Пд ще изи­грае контрола срещу тима на Окука. Тя ще се състои на 15 февруари.

"Наистина помагам на Локо (Пд) и Коко Динев за осъществя­ването на трансфер на Сержиньо в чужбина. До момента сериозен интерес към него има от китайски клуб както и от 2 отбора от Турция. Повече яснота ще има, след като отвори зимни­ят трансферен прозорец през януари", коменти­ра за вестник "7 дни спорт" Бранко Милованович от Сърбия.