Левски се изправя срещу Славия в мач от 24-ия кръг на Първа лига навръх Националния празник 3 март. Столичното дерби ще се състои на "Васил Левски" от 17:30 часа, след като на "белите" не беше позволено да приемат "сините" на клубния си стадион в "Овча купел". Билетите са с цени 10 и 20 лева.

Отборът на Георги Дерменджиев ще се стреми да постигне трета поредна победа и да си върне второто място, изравнявайки се по точки с ЦСКА (51). В момента Левски е трети с 48, докато Славия има 30 и е на осмата позиция. "Белите" вече и теоритично загубиха шансове за място в Топ 6 след края на редовния сезон и ще играят във втората осмица. Това обаче не означава, че ще подходят лежерно към днешния мач. Както обикновено, играчите на Славия са мотивирани да препънат Левски, който им е сериозен дразнител. 

Дерменджиев трябва да се справя с кадровите проблеми предвид контузиите на Валери Божинов и Живко Миланов. Капитанът Иван Горанов пък е наказан. Добрата новина е, че вратарят Николай Михайлов е здрав и ще може да пази и днес след двете сухи мрежи срещу Витоша (2:0) и ЦСКА (1:0). В групата попадна и най-новото попълнение Еркебулан Сейдахмет. Казахстанския Меси е готов да дебютира още днес. 19-годишният талант може да се появи на смяна през второто полувреме. 

Атаката на Левски ще води голмайсторът Станислав Костов, подпомаган от Кабрал, Паулиньо и Мариани.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Опитният Дарко Тасевски пък ще се изправи срещу любимия си Левски, след като тази зима подсили Славия и бързо се наложи в състава на Златомир Загорчич. "Белите" са без контузените Георги Йомов и Илиан Мицански. Ветеранът Георги Петков вече е здрав и се очаква да пази днес. 

Припомняме, че през есента Левски победи Славия с 2:0 на "Герена" с два гола на Станислав Костов, който води в листата при реализаторите в Първа лига този сезон със 17 попадения. Месеци по-рано - през май, "белите" измъкнаха Купата на България под носа на "сините", надделявайки след дузпи на "Васил Левски".

Съдия на столичното дерби днес ще бъде Станислав Тодоров.

Вероятни състави:

СЛАВИЯ: Георги Петков, Тейнур Марем, Александър Станисавлевич, Милен Гамаков, Димитър Велковски, Янис Карабельов, Славчо Шоколаров, Дарко Тасевски, Радослав Кирилов, Стефан Ашковски, Цветелин Чунчуков

ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Нуно Рейш, Луи Нганиони, Хали Тиам, Мартин Райнов, Давиде Мариани, Жерсон Кабрал, Паулиньо, Станислав Костов

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019