Нападателят на "Ботев" (Враца) Бранимир Костадинов най-вероятно ще пропусне и мача срещу Локомотив (София), който е утре от 17:00 часа.

Нападателят получи тежък ритник от Христо Янев в двубоя срещу Литекс, а след това дори вкара гол, пише "Проспорт.бг". По-късно обаче се разбра, че неспортменската проява на Янев ще попречи на Костадинов да играе срещу Лудогорец, а въпреки дългата пауза не успява да възстанови пораженията на лявото бедро и за важния мач срещу Локомотив, пряк съперник за оставане в елита. Дори през седмицата софиянецът премина резонанс, за да бъде установено точното му състояние.

Другият бързак в атаката - Иван Коконов, е с тежко вирусно заболяване, с неотшумяла травма е и Румен Рангелов. Владинов и Данчев са варианти в атака, но пък Данчев също има оплаквания от ритник след мача с Разград. Руслан Куанг не е в оптимална форма, след дълго лечение на контузия.

В отбора се завръщат изтърпелите наказание Светослав Валериев и Антон Петров.

Проблемите пред Антони Здравков дават известно спокойствие за Антон Велков, който освен наказания Юли Петков, няма кадрови проблеми. Успя да използва в контролата срещу ЦСКА евентуалната си основна единадесеторка и да обиграе в известна степен и новите попълнения.