Созопол няма да разчита на нигерийския национал Ошобе Оладеле. Както е известно, бившият футболист на Локомотив (Пловдив) пристигна при „небесносините“ от Олимпийския отбор на своята страна. Той взе участие и в контролната среща с Черноморец, завършила 1:1. Оладеле остави добри впечатления с изявите си за минутите, в които престоя на терена. Той обаче няма да подпише договор с дебютантите в професионалния футбол.

„Документацията на Оладеле не е неизрядна. Паспортът му за второ гражданство все още не е излязал и няма сигурност дали изобщо ще излезе. Докато тези неща не се изяснят, преценихме, че няма да разчитаме на него”, заяви наставникът на Созопол Румен Димов пред "Трибуна Бургас".

Той допълни, че подобни неща няма как да се случат с чакания на проби турски защитник Ердич. При него документацията е абсолютно изрядна. Двете страни са в постоянен контакт, като се очаква в най-скоро време футболистът да се присъедини към „небесносините“.

Същевременно стана ясно, че Созопол запълни датите си за контролни срещи. На 4 февруари тимът ще гостува на третодивизионния Загорец в Нова Загора, като двубоят е насрочен за 14:00 ч. На 7-и възпитаниците на Румен Димов пътуват до Средец, където ще се изправят срещу есенния лидер в „А” областна група Странджа-Агрокорн. Срещата е с начален час 13:00 ч.